Rouwverwerking

Als een ouder, een geliefde, een liefdevolle vriend plotseling wegvalt laat dat een enorme leegte achter. Soms zijn er nog zoveel vragen, losse eindjes, onzekerheden. 
Na t overlijden is iemand niet opeens weg. De energie is nog aanwezig: Er land een vlinder op je hand of er zijn andere "toevalligheden". 

Verwerken met een mooi ritueel of door contact te maken met de overledene helpt bij je het verwerkingsproces. 
Rouw, verdriet kan ook andere oorzaken hebben: een relatie die stopt, ontslag, lichamelijk letsel, miskraam, het moeten loslaten van....
Rouwverwerking is in alle gevallen belangrijk. Pijn ontstaat door het niet ( kunnen) accepteren van de situatie. Je gaat verwrongen leven om de pijn te vermijden. Meestal is er maar één sessie nodig om te verwerken. En de mooie herinnering blijft.


Marja: Het is goed zo, nu kan ik verder. Hij blijft altijd bij me maar ik mag weer verder met mijn leven...
Het contact heeft me zoveel goeds gebracht. Ik dacht dat we alles besproken hadden maar naderhand zijn er toch nog zoveel vragen. Nu heb ik rust. Het ritueel met het lintje was bijzonder. Ik voel me gesterkt.

Bert: Na jaren weglopen toch maar de stap gewaagd. 
En wat is dit bijzonder. Het voelde alsof ik hem echt in mijn armen had.  Mijn jongen is gewoon bij me. Weet niet wat te zeggen. Het is eindelijk stil van binnen.


Hypnotherapie, Hypnotherapeut, Amersfoort, PTSS, burnout, misbruik, fobie, pesten, rouwverwerking, coaching, misbruik

Lichtkindjes


Miskraam/ doodgeboren kindje.

Helen na een miskraam of een kindje wat niet levensvatbaar was, is heel belangrijk. Niet alleen voor jou maar ook voor een eventueel toekomstig kindje. 
Oud verdriet blijft in je buik, je baarmoeder voelbaar en is moeilijk voor je nieuwe baby. 

De meeste mensen om je heen kunnen niet omgaan met pijn waardoor je zelf al snel geneigd bent om je verdriet weg te stoppen. Verdriet is jammergenoeg nog steeds een taboe.

"Joh, je bent toch weer zwanger, richt je daar dan op!" 
"Ach, je bent nog jong, je bent zo weer zwanger." 
Allemaal goedbedoelde adviezen maar je kunt er niets mee.

Hypnotherapie

Meestal is er maar één sessie nodig om je te helpen bij je verlies. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk dit is want wegstoppen en doorgaan was vroeger heel normaal. 
Zelfs al is het jaren geleden toch is het goed om er wat mee te doen. Hierdoor verwerk je de pijn en denk je met fijne gedachten terug aan je kindje.

Hypnotherapie, Hypnotherapeut, Amersfoort, PTSS, burnout, misbruik, fobie, miskraam, rouwverwerking, coaching, healing, fobie