Online hypnotherapie
Wat als je in het buitenland woont en behoefte hebt aan een therapeut in je eigen taal. Dan is online Hypnotherapie een heel goede oplossing:
Je krijgt de hulp die je nodig hebt en je kunt gewoon thuisblijven en plaatsnemen in je eigen lekkere stoel.
Het enige wat je nodig hebt is een internet verbinding / wifi en wat te drinken.
Hypnose kan dat ook online?
Jazeker, voor hypnose is het niet noodzakelijk dat je bij mij thuis komt. Via internet is er ook veel mogelijk. Via whatsapp, beeldbellen of skype komen we met elkaar in contact. Regelmatig krijg ik cliënten uit binnen- en buitenland die met een hulpvraag zitten en die heel goed online geholpen kunnen worden:
- PTSS
- Eenzaamheid
- Problemen met kinderen
- Seksueel misbruik
- Alcohol
- Afvallen
- Relatieproblemen
- Alles rondom werk
- En nog heel veel meer....
Hoe werkt hypnose?
Hypnotherapie is voor bijna alles inzetbaar. En het mooie is, je bent er gewoon bij!
Heel vaak hoor ik dat mensen het eng vinden. Maar eigenlijk ben je al heel vaak in hypnose in het dagelijks leven:
- Als je ergens naartoe rijdt gebeurt het regelmatig dat je aankomt op je bestemming en je denkt, ben ik er nu al? Alsof je een stuk hebt overgeslagen.
- Of als je negatief denkt over jezelf. Dan zit je eigenlijk in een foute zelfhypnose waar ik je graag weer uit haal.
- Soms ben je zo verdiept in een boek dat je omgeving vervaagd. Als je wordt aangesproken hoor je het niet eens.
- Je zit bij een open haard en je kijkt naar de vlammetjes. Je bent a.h.w. even in een andere realiteit, diep in gedachten.
-
Met hypnose laat ik je zo ver ontspannen dat je omgeving vervaagd. Dan wordt het makkelijker om met je onderbewuste samen te werken.
En jou onderbewuste weet precies waar we naartoe moeten om de wortel van een probleem omhoog te halen en op te lossen.
Hoe leer ik grenzen stellen?
Grenzen stellen Heeft te maken met zelfvertrouwen, hoe assertief ben je?
Het is soms lastig om je grenzen aan te geven als je bang bent voor afwijzing. De ander kan namelijk boos worden, misschien wordt er een trauma aangeraakt of ben je bang om die persoon te kwijt te raken. Misschien voel je je eigen grenzen niet eens.
Waardoor kan ik geen grenzen stellen?
Als er iemand over je grenzen heen walst en je durft niet te reageren dan “bevries” je en slaat zich dit op in je lichaam. Je krijgt bijvoorbeeld spanning in je borst, je spant onbewust je bekkenbodem aan, of je ervaart paniek.
Dit bevriezen is een gevoel van machteloosheid.
Dit gevoel van machteloosheid is meestal ontstaan in je jeugd.
- Dominante ouder(s) waardoor je eigen mening niet telt en straf of afkeuring op de loer ligt.
- Je werd gepest of buitengesloten en je wilde er zo graag bij horen.
- Je werd gekleineerd door ouder of leraar.
- Niet gehoord of gezien worden waardoor je erkenning gaat zoeken bij anderen.
- Seksueel misbruik.
- Misschien waren er amper grenzen en werd je aan je lot overgelaten.
Je onderbewuste wil pijn voorkomen en je leert af om voor jezelf op te komen omdat dit pijn oplevert.
Maar eigenlijk laat je jezelf in de steek! Je geeft je macht weg, zoekt erkenning bij anderen en daardoor voel je je onzeker.
Ik heb dit zelf jaren gedaan: alles doen om te voorkomen dat je gepest wordt, erbij willen horen of mezelf onzichtbaar maken.
Een vriendje wilde dingen van mij die ik echt niet wilde maar ja, anders vond hij mij niet leuk of ging hij misschien weg bij me.
Ik voel mijn grenzen niet?
Wat nu als je je grenzen niet voelt? Ik hoor dit regelmatig in mijn praktijk.
Ik kan niet voelen, ik weet gewoon niet (meer) wat ik wil.
Als er jaren over je grenzen heen gegaan wordt weet je niet meer waar je grenzen liggen. Je ervaart ze gewoon niet meer.
Je hebt zo geleerd om jezelf te beschermen door de ander te pleasen dat je zelf niet meer weet wat je wil. Voelen is moeilijk geworden.
Hoe kan ik leren grenzen te stellen?
1. Zoek hulp. Hypnose is een prachtig middel om snel en eenvoudig te leren hoe je grenzen kunt stellen. Tijdens de sessie ga je naar de oorzaak van je probleem en los je het daar ter plekke op, bij de wortel.
2. Leren voelen: wat gebeurt er in mijn lijf? Hoe voelt mijn buik, wat gebeurt er met m’n adem, word ik misselijk, verstar ik, komt er boosheid, hoofdpijn of stress? Dan weet je al dit is niet goed voor mij.
3. Wat zijn je valkuilen? Bij welke persoon, in welke situatie vind ik het moeilijk om mijn grenzen te stellen? zodra je weet wat je valkuilen zijn kun je oefenen in je hoofd dat je wel je grenzen aangeeft en dat dit heel gemakkelijk gaat. Speel de wenselijke situatie vaak af in je hoofd.
4.Oefen jezelf met kleine situaties bij mensen bij wie je het durft. Zo kun je het langzaam opbouwen en blijft het veilig voelen.
5.Teken de gewenste situatie en hang dit op. (en nee je hoeft niet goed te kunnen tekenen 😉)
6. Gebruik affirmaties: “ ik weet en leer hoe ik mijn grenzen kan stellen en ik ga ervoor!
7. En realiseer je dat als de ander boos wordt het zijn/haar probleem is en niet het jouwe!
Waarom stel ik geen grenzen?
Als iemand zwaar over je grenzen gaat Of een ouder was er niet voor jou dan ontstaat er pijn en een onbewust filter. Als er hierna iets gebeurt ga je dit ervaren door dit filter. Je ziet niet meer het hele plaatje maar je reageert vanuit pijn. Als je niet gehoord of gezien ben in je jeugd ga je er alles aan doen om wel gezien of gehoord te worden, erkenning te krijgen. Je cijfert jezelf weg en neemt volledig de mening van de ander over. Dan krijg je goedkeuring. Dit kan bewust maar ook vaak onbewust zijn.
Tijdens een sessie brengt je onderbewuste dit vanzelf naar boven. Vaak kom je bij een situatie uit die je al lang vergeten was.
Iedereen heeft behoefte aan liefde, geborgenheid en veiligheid.
Stel dat het contact met je moeder niet goed was en je dacht dat ze veel meer van je zusje of broertje hield dan van jou. Dan ga je alles doen om het haar naar de zin te maken (pleasen) in de hoop dat ze je hoort en ziet. Misschien houdt ze dan ook zoveel van jou!
Deze patronen die zijn zo “ingebakken” laat je slecht los. Ze geven je een vals gevoel van veiligheid, geborgenheid en liefde.
We hebben allemaal een innerlijk kind in ons wat moeilijke periodes heeft mee gemaakt. De volwassen jij reageert vaak vanuit dat innerlijk kind. En dat is eigenlijk nu niet meer nodig. Je bent groot, je hebt je eigen waardering en erkenning nodig, niet die van de ander.
Hypnose brengt je in contact met je onderbewuste en deze weet precies waar de oorzaak ligt en hoe dit op te ruimen.
Wil je een lichter leven, makkelijk grenzen leren stellen?
Maak dan nu een afspraak: